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White Dragon Pearl

White Dragon Pearl

360-50-P
En stock: 357
4.5
Chine
6.06
6.06
CN
Origine
Chine
Asie
Niveau de caféine (mg/1g)
0
1-10
11-20
21-30
31-40
41+
Description
Description

L'extraordinaire White Dragon Pearl est un thé blanc délicat roulé à la main. Chaque « perle » de taille moyenne (~ 3-4 g chacune) est soigneusement élaborée à la main, et se déploie lentement lors de l’infusion. Le thé blanc fin de la province côtière du Fujian en Chine est réputé pour son excellent niveau de qualité en raison des jardins de thé en haute altitude, plongés dans une brume fraîche et bénéficiant d’une abondance d’air pur. Ces jardins de thé produisent certains des meilleurs thés blancs du monde.

Le thé est cueilli dans un rapport de seulement deux feuilles pour chaque bourgeon, selon des normes strictes de qualité et de dégustation introduites sous la dynastie Ming. Le traitement du thé est limité au minimum, les feuilles et bourgeons fraîchement cueillis étant roulés à la main, séchés et flétris presque immédiatement après la cueillette !

Une fois infusé, le résultat est un thé blanc délicatement fleuri avec une saveur douce et une douce note finale de fleur de fruit. White Dragon Pearl a un goût beaucoup plus délicat qu'un Bai Hao Yin Zhen, ou Bai Mu Dan.

Comment faire
une tasse de thé parfaite
1 boule de thé
200ml
85°C
3 - 4 min
Détails
Ingrédients:
Thé blanc
Commentaires
David Lewis
Juillet 2024
[EN] I'm fairly new to white tea (tried a few over the years, but had always been disappointed by their lack of taste). This is something else, a strong and lasting taste, somewhere between oolong and pu-erh. I still prefer either of these, but this is a nice variation - notably in cold brew, as suggested by Nikau Ferguson-Spence (thanks) ... after which it's still good for a long time in hot brew
Jd Aragon
Octobre 2023
[EN] The size of one pearl is enough for at least 10 steeps. I recommend a water temp of 180 - 183 to provoke the opening of leaves. Rinse for a good half minute as the flavor will be very mild in your first 2 steeps. After about the 5 pour, the cha qi of your cup will fill your head space with true enjoyment. For a low-cost leaf, this is a good experience for longer lasting session, or you can save the pearl for a second session later in the day/evening. Very much comparable to their Old Tree Yue Guan Bai Cha. Very filling for the stomach. No need for food to accompany this leaf. I will keep stocking with this until they run out.
Enid Sinensis
Janvier 2019
[EN] Brewed gongfu style, a mild and surprisingly sweet white tea with definite honey overtones which become milder and more fruit blossom-like after around the fourth infusion. A high quality white tea and a must try for anyone who likes honey flavours.
Jd
Septembre 2021
[EN] My first large pearl brewing experience. I do a lot of Gong Fu brewing but pearls (especially this large) take time to open. I highly recommend a rinse. And a step of at least a minute. Keep in mind being cooler at around 175-180 will bring it a more floral tone bring higher at 190-95 will make it taste more woody. It does have a nice clear liquid and is smooth. It's aged and smells like mao feng. (A green tea blend I love)
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