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Pu'erh blanc

Yue Guan Bai, Moon Light White Pu'erh Vieil Arbre

600-50-P
En stock: 141
4.9
Chine
5.13
5.13
CN
Origine
Chine
Asie
Niveau de caféine (mg/1g)
0
1-10
11-20
21-30
31-40
41+
Description
Description
Le Yue Guan Bai, Moon Light White Pu'erh Vieil Arbre est un thé blanc rare et unique. En raison de sa technique de production, c'est un thé qui ne tombe pas dans l'une des six catégories de véritable thés. Certains le considèrent comme un thé blanc, et d'autres comme un pu'erh. Le Yue Guan Bai (lumière de lune blanche en mandarin) est élaboré par un homme taïwanais au Yunnan, en employant diverses méthodes de production artisanale de thé. Une fois que les feuilles fraîches sont cueillies, elles sont séchées à la lumière de la lune jusqu'à ce qu'elles soient sèches, contrairement au thé pu'erh traditionnel qui doit être séché au soleil. Son temps de séchage prolongé provoque une certaine oxydation des enzymes intérieures. Ce procédé unique confère à la liqueur de thé un arôme similaire à celui du thé noir. Vous serez peut-être surpris(e) de voir le thé s'assombrir après plusieurs infusions ! La feuille sèche est florale et boisée, avec un arôme similaire à celui du foin ; Une fois dans l'eau, la sensation en bouche est presque semblable à celle du sirop, avec une légère saveur de nectar sucré.
Comment faire
une tasse de thé parfaite
1-1.5 CAC ou 1 SACHET
200ml
85°C
3 - 4 min
Détails
Ingrédients:
Thé blanc
Commentaires
Cristina
Août 2024
[EN] Makes me think of Darjeeling with it's muscatel grape notes... but while Darjeeling reminds me of white wine, Yue Guan Bai makes me think of champagne. Amazing tea!
David Lewis
Juin 2024
[EN] great pu-erh, fairly light, but with quite a rich taste - the tea I prefer these days
Jaron Dalton-Aragon
Mars 2023
[EN] I've purchase this tea twice now (did not realize until seeing my order history) This one is a unique experience for me. I love white teas and aged teas due to the aftertaste. This being a Bai Cha, I was expecting a lighter flavor. "Puer" in the title intrigued my curiosity (twice apparently) to explore this. First 2 pours will yield a very mild brew. Therefore, I recommend a rinse (I normally only rinse higher oxidized teas such as roasted oolongs)
This has a ability to give you at least 8 steeps provided adequate leaf volume. (I personally recommend that you be generous) The color is rich amber gold. Dark, yet very clear. Aroma to me at least is similar to a good aged Shou Mei with reedy (bamboo) and wet autumn leaf. Unlike Shou Mei though there is not as strong of an aftertaste in flavor. There is a lingering sensation that lasts on your tastebuds after drinking. All in all, a very mellow drink, with substance yes, but not at all "sharp" or strong as a usual Puer. The amount of buds mixed in with general leaves is of decent quality.
Brian Queenan
Avril 2022
[EN] Excellent tea. I use about 4 or 5g for 100ml with 10 sec steep time (gradually increasing to 20 sec) and it never seems to lose it's taste. I easily get 10 brews out of it.

The taste has been described in other reviews better than I can put it.
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